Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjtorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

TÉSZTA:

150 g liszt
50 g porcukor
1 csipet jó
100 g vaj (hűtőhideg)
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja

TÖLTELÉK:

3 db tojás
150 g cukor
125 ml tejszín
125 ml tej
1 csipet só
2 tk. fahéj
200 g darált mandula
4 db mézes puszedli (darálva)
1 tk. cukrozott citromhéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy hullámos szélű piteforma alját (26 cm átmérőjű) kivajazzuk és félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot valamint a sót egy tálba tesszük, és összekeverjük. A vajat kis kockákra vágjuk, és a lisztes keverékhez morzsoljuk az ujjbegyeinkkel. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon fel a vaj. Egyszerűbb a dolgunk, ha egy késes betétű robotgéppel dolgozunk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojássárgájával gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Műanyag fóliába csomagoljuk, és hűtőben 30 percig hűtjük. Ezután kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Sütőpapírt fektetünk rá, és szárazbabot szórunk papírra, így helyezzük be a sütőbe. Erre azért van szükség, hogy ne emelkedjen fel, vagy folyjon le a forma oldaláról tészta. 15 percig sütjük.
A töltelékhez habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Belekeverjük a tejszínt, a tejet,a sót, a fahéjat,a sütőport, a mandulát, a puszedlimorzsát, és végül a citromhéjat. Az egészet az elősütött tésztaalapra öntjük, és további 35-40 percig sütjük, vagy addig amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Kihűlés után szeleteljük.

Tálalás

kb. 12 szelet

Alternatív elkészítés

A recept Bereznay Tamás Süteményeskönyv c. könyvéből való. Igazán finom, a fahéj miatt télies ízvilágú sütemény, és viszonylag egyszerű elkészíteni. Mindenkinek szívből ajánlom.
Fahéjtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!