Sütőtök torta citrom krémmel
Hozzávalók
Sütőtök torta citrom krémmel
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A 2 tojást és a cukrot kézi habverővel kicsit felhabosítom, hozzáadom a kefirt, a szőlőmag olajat, a sütőtökpürét. Reszelt citromhéjjal ízesítem.
Kimérem a lisztet, beleteszem a sütőport, majd gyors mozdulatokkal a tökös péphez keverem. Nem kell teljesen simára dolgozni, az sem baj, ha kis lisztcsomók maradnak benne.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 200 fokon) 30-35 perc alatt készre sütöm. (tűpróba, de nehogy kiszárítsd!!!)
Ha kihűlt különböző krémekkel, de akár lekvárral is megtöltheted.
A krém:
2 egész citrom levét feltöltöm hideg vízzel úgy, hogy 2 dl legyen. Ehhez hozzákeverek 2 nagy evőkanál lisztet, majd sűrűre főzöm. Amíg kihűl a massza, 20 dkg margarint 15 dkg barna cukorral habosra keverek, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítem, majd apránként a hideg citromos anyaghoz adagolom. Fordítva nem jó, mert csomós lesz!
A kihűlt tortát megtöltöm, kívülről is bekenem, majd megszórom mandulaforgáccsal. Nyami!!!
Jó étvágyat!
Alternatív elkészítés
Sütőtök torta citrom krémmel
Hozzávalók
Sütőtök torta citrom krémmel
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 2 tojást és a cukrot kézi habverővel kicsit felhabosítom, hozzáadom a kefirt, a szőlőmag olajat, a sütőtökpürét. Reszelt citromhéjjal ízesítem.
Kimérem a lisztet, beleteszem a sütőport, majd gyors mozdulatokkal a tökös péphez keverem. Nem kell teljesen simára dolgozni, az sem baj, ha kis lisztcsomók maradnak benne.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 200 fokon) 30-35 perc alatt készre sütöm. (tűpróba, de nehogy kiszárítsd!!!)
Ha kihűlt különböző krémekkel, de akár lekvárral is megtöltheted.
A krém:
2 egész citrom levét feltöltöm hideg vízzel úgy, hogy 2 dl legyen. Ehhez hozzákeverek 2 nagy evőkanál lisztet, majd sűrűre főzöm. Amíg kihűl a massza, 20 dkg margarint 15 dkg barna cukorral habosra keverek, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítem, majd apránként a hideg citromos anyaghoz adagolom. Fordítva nem jó, mert csomós lesz!
A kihűlt tortát megtöltöm, kívülről is bekenem, majd megszórom mandulaforgáccsal. Nyami!!!
Jó étvágyat!
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?