Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrórudi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrórudi

50 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
1 fél citrom leve
1 pici keményítő
2 csomag tortabevonó (tejcsokis vagy ét, ez attól függ ki milyet szeret)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tehéntúrót összedolgozom a cukorral és a citromlével és beleteszem az étkezési zselatint és a keményítőt.
Attól függően, hogy milyen alakúra szeretnénk a Túró Rudit olyanra formázzuk, készíthetünk belőle kicsi hagyományos rudakat, de egy fóliával kibélelt őzgerincbe is rakhatjuk vagy akár gombócokat is formázhatunk.
Ha kiválasztottunk milyenre szeretnénk, akkor olyanra gyúrjuk és egy tálcára téve legalább egy fél órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk és a hűtőből kivett túrósrúdra öntjük, illetve bevonjuk, szép egyenletesen lehetőleg újlenyomatok nélkül.
Ha valaki a kicsi hagyományos rudakat készíti, akkor ajánlom, hogy nyárst szúrjunk a túrórúd végébe és úgy forgassuk meg a csokiban. Ha ez megtörtént gyorsan vissza kell tenni a hűtőbe, hogy a túró nehogy megolvadjon és kb. 1 egész estét a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe állni hagyom. Ha a mélyhűtőt választjuk, akkor a szeletelés nem lesz olyan egyszerű.
Túrórudi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!