Túró Rudi Torta
Hozzávalók
Piskótarolád:
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Sütőt előmelegítem.
A felirathoz a sablont előkészítem
Elkészítés
A 4 tojásfehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és belekeverem a sütőport, majd a tojássárgájához keverem (kanalanként), végül a felvert tojásfehérjét is beleforgatom.
Nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelem és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A sütőpapír eltávolítása után a konyharuha vagy a sütőpapír segítségével feltekerem és így hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a tölteléket.
A túrót villával összetöröm, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Ezt összekeverem, majd ízesítem a citrom reszelt héjával és a levével (ízlés szerint). A zselatint 2 dl vízben felforralom és mikor kissé kihűlt, hozzákeverem a túrómasszához.
Fóliázott őzgerincformába teszem a piskótát úgy, hogy tölthető legyen. Majd beleöntöm a túrómasszát és befedem a piskótarolád két "kilógó" végével.
Kb.: 1 órára hűtőbe teszem, ezután díszítem.
A díszítéshez a fehér marcipánt fólián átgyúrom, hogy a kéz melegétől nyújtható puhaságú legyen, ehhez porcukrot szükséges használni.
A marcipánnal befedem a túró roládot és megformálom a csomagolást (először készítettem marcipános tortát, így nálam vannak még szépséghibák). Letakarom a sütit fóliával, hogy ne száradjon ki még a feliratot elkészítem. A felirat elkészítéséhez a netről képeket kerestem és nyomtattam, ez lett a sablonom. Először a kék hátteret készítettem el (ezt egyben kell) majd erre fehér marcipánból a betűket egyesével kivágtam és víz segítségével "ragasztottam". Eddig a díszítés igen babrásnak mutatkozik, de a pöttyök készítése már gyerekjáték, ehhez egy kupak segítségét hívtam.
Utolsó simításként felkerült a vonalkód és a szavatossági idő is, ami a születésnap dátuma. Végül a csomagolás végén a "perforációt" készítettem egy éles kés segítségével.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Valahol olvastam, hogy a marcipán jobban fog tapadni, ha az elkészített túrókrémmel megkenem a piskótát. Hát én így is tettem ennek szépséghibáit látjátok a képeken. Véleményem szerint ne kenjünk a piskótára semmilyen krémet, így is rajta marad a marcipán.
A piskóta roládot viszont csokival befedhetjük (mint az igazinál), így ennek megszilárdulása után vihető fel a marcipán réteg.
A pöttyök, a betűk és egyéb díszítések stabilizálásához egy vékony ecsetet segítségével vittem fel a vizet a felületre.
A marcipán "megmunkálásához" porcukor szükséges, így nem fog ragadni.
A színes marcipánokat elkészíthetjük fehér marcipán és ételszínezék összedolgozásával is.
Túró Rudi Torta
Hozzávalók
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Sütőt előmelegítem.
A felirathoz a sablont előkészítem
Elkészítés
A 4 tojásfehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és belekeverem a sütőport, majd a tojássárgájához keverem (kanalanként), végül a felvert tojásfehérjét is beleforgatom.
Nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelem és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A sütőpapír eltávolítása után a konyharuha vagy a sütőpapír segítségével feltekerem és így hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a tölteléket.
A túrót villával összetöröm, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Ezt összekeverem, majd ízesítem a citrom reszelt héjával és a levével (ízlés szerint). A zselatint 2 dl vízben felforralom és mikor kissé kihűlt, hozzákeverem a túrómasszához.
Fóliázott őzgerincformába teszem a piskótát úgy, hogy tölthető legyen. Majd beleöntöm a túrómasszát és befedem a piskótarolád két "kilógó" végével.
Kb.: 1 órára hűtőbe teszem, ezután díszítem.
A díszítéshez a fehér marcipánt fólián átgyúrom, hogy a kéz melegétől nyújtható puhaságú legyen, ehhez porcukrot szükséges használni.
A marcipánnal befedem a túró roládot és megformálom a csomagolást (először készítettem marcipános tortát, így nálam vannak még szépséghibák). Letakarom a sütit fóliával, hogy ne száradjon ki még a feliratot elkészítem. A felirat elkészítéséhez a netről képeket kerestem és nyomtattam, ez lett a sablonom. Először a kék hátteret készítettem el (ezt egyben kell) majd erre fehér marcipánból a betűket egyesével kivágtam és víz segítségével "ragasztottam". Eddig a díszítés igen babrásnak mutatkozik, de a pöttyök készítése már gyerekjáték, ehhez egy kupak segítségét hívtam.
Utolsó simításként felkerült a vonalkód és a szavatossági idő is, ami a születésnap dátuma. Végül a csomagolás végén a "perforációt" készítettem egy éles kés segítségével.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Valahol olvastam, hogy a marcipán jobban fog tapadni, ha az elkészített túrókrémmel megkenem a piskótát. Hát én így is tettem ennek szépséghibáit látjátok a képeken. Véleményem szerint ne kenjünk a piskótára semmilyen krémet, így is rajta marad a marcipán.
A piskóta roládot viszont csokival befedhetjük (mint az igazinál), így ennek megszilárdulása után vihető fel a marcipán réteg.
A pöttyök, a betűk és egyéb díszítések stabilizálásához egy vékony ecsetet segítségével vittem fel a vizet a felületre.
A marcipán "megmunkálásához" porcukor szükséges, így nem fog ragadni.
A színes marcipánokat elkészíthetjük fehér marcipán és ételszínezék összedolgozásával is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?