Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi Torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótarolád:

4 tojás
kb.4 ek víz
8 dkg cukor
10 dkg liszt

Töltelék:

50 dkg túró
2 dl tejföl
8 dkg kristálycukor
1 citrom leve + reszelt héja
2 dl víz

Díszítés:

10 dkg piros marcipán
5 dkg kék és fekete marcipán
porcukor a marcipán "megmunkálásához"
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojássárgáját és fehérjét szétválasztom.
Sütőt előmelegítem.
A felirathoz a sablont előkészítem

Elkészítés

A 4 tojássárgáját, 4 dkg cukorral és kevés vízzel (kb. 4 ek.) fehéredésig keverem.
A 4 tojásfehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és belekeverem a sütőport, majd a tojássárgájához keverem (kanalanként), végül a felvert tojásfehérjét is beleforgatom.
Nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelem és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A sütőpapír eltávolítása után a konyharuha vagy a sütőpapír segítségével feltekerem és így hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a tölteléket.
A túrót villával összetöröm, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Ezt összekeverem, majd ízesítem a citrom reszelt héjával és a levével (ízlés szerint). A zselatint 2 dl vízben felforralom és mikor kissé kihűlt, hozzákeverem a túrómasszához.
Fóliázott őzgerincformába teszem a piskótát úgy, hogy tölthető legyen. Majd beleöntöm a túrómasszát és befedem a piskótarolád két "kilógó" végével.
Kb.: 1 órára hűtőbe teszem, ezután díszítem.
A díszítéshez a fehér marcipánt fólián átgyúrom, hogy a kéz melegétől nyújtható puhaságú legyen, ehhez porcukrot szükséges használni.
A marcipánnal befedem a túró roládot és megformálom a csomagolást (először készítettem marcipános tortát, így nálam vannak még szépséghibák). Letakarom a sütit fóliával, hogy ne száradjon ki még a feliratot elkészítem. A felirat elkészítéséhez a netről képeket kerestem és nyomtattam, ez lett a sablonom. Először a kék hátteret készítettem el (ezt egyben kell) majd erre fehér marcipánból a betűket egyesével kivágtam és víz segítségével "ragasztottam". Eddig a díszítés igen babrásnak mutatkozik, de a pöttyök készítése már gyerekjáték, ehhez egy kupak segítségét hívtam.
Utolsó simításként felkerült a vonalkód és a szavatossági idő is, ami a születésnap dátuma. Végül a csomagolás végén a "perforációt" készítettem egy éles kés segítségével.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Először készítettem marcipános tortát, így nálam vannak még szépséghibák, ettől kérem tekintsetek el! :)
Valahol olvastam, hogy a marcipán jobban fog tapadni, ha az elkészített túrókrémmel megkenem a piskótát. Hát én így is tettem ennek szépséghibáit látjátok a képeken. Véleményem szerint ne kenjünk a piskótára semmilyen krémet, így is rajta marad a marcipán.
A piskóta roládot viszont csokival befedhetjük (mint az igazinál), így ennek megszilárdulása után vihető fel a marcipán réteg.
A pöttyök, a betűk és egyéb díszítések stabilizálásához egy vékony ecsetet segítségével vittem fel a vizet a felületre.
A marcipán "megmunkálásához" porcukor szükséges, így nem fog ragadni.
A színes marcipánokat elkészíthetjük fehér marcipán és ételszínezék összedolgozásával is.
Túró Rudi Torta Túró Rudi Torta Túró Rudi Torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!