Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrógombóc

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gombóchoz:

50 dkg túró
2 db tojàs
13 dkg búzadara

Morzsához:

10 dkg zsemlemorzsa
3 ek. olaj
porcukor
lekvár
2 dl tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elõkèszítès

Tegyünk fel forrni kb. 3 l vizet, sózzuk, mint a tésztafőzésnél .

Gombóc kèszítèse

A túrót keverjük össze a tojással és a búzadarával majd vizes kézzel 12 egyforma gombócot formáljunk. Dobjuk őket a forrásban lévő sós vízbe és főzzük 20 percig. (nem kell pihentetni, nem kell ízesíteni a masszát)

Morzsa

Míg forr, a gombóc pirítsuk meg a morzsát az olajon. Kevergessük folyton, míg aranybarna lesz. A kifőtt gombócokat rögtön átszedhetjük a morzsába egy szűrőkanállal.
Lekvárral, fahéjas porcukorral, tejföllel tálaljuk.

Személyes megjegyzés

Gyorsan elkèszül ès frissen a legfinomabb.
Túrógombóc Túrógombóc Túrógombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!