Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes-almás zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zabkása:

2 dl víz
1 dl növényi tej (PL. mandulatej)
3 dkg finom szemcsés zabpehely
1 csipet só
1 ek. nyírfacukor

Sült alma:

1 db alma
1/2 citrom leve
2 ek. mèz
1 ek. szőlőmagolaj
fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Zabkása

Egy lábasban keverjük el a sót és a cukrot a vízzel majd a zabpehellyel és tegyük fel melegedni a tűzhelyre alacsony lángon. Ha meleg, adjuk hozzá a tejet is és kevergetve forraljuk fel, addigra kicsit besűrűsödik. Öntsük 2 tányérba.

Sült alma

Az almát felezzük, hámozzuk meg és szedjük ki a magházát.
Vágjuk vékony szeletekre, egy serpenyőbe tegyünk olajat, vaj is jó, piritsuk az almàk mindkét oldalát 1-1 percig, majd locsoljuk meg citromlèvel forgassuk össze hagyjuk mèg 1 percet sülni. Mikor levesszük a tűzről tegyük rà a mèzet, csipet fahèjat ès kanalazzuk a kása tetejére.

Alternatív elkészítés

Kàsa kèszítèsèhez a finomabb szemcsèjū zabpehely a jobb. Ez àltalàban kèk zacskós. Lehet hozzà adni mazsolàt, kókuszreszelèket friss gyümölcsöket. Tàplàló, finom reggeli.

Személyes megjegyzés

Gyorsan elkészíthető reggeli.
Mézes-almás zabkása Mézes-almás zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!