Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Apró töltött kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojás
30 dkg cukor
20 dkg olvasztott margarin
35 dkg liszt
2,5 dl tej
csipetnyi só

Szirup:

1 citrom leve
3 dl víz
ízlés szerint cukor

Töltelék és díszítés:

apróra vágott gyümölcsök
2 dl tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásokat mixerrel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, tejet, olvasztott margarint, csipetnyi sót, majd végül a sütőporos lisztet. Szilikonos mini kuglófformába öntjük és forró lerben készre sütjük.
Elkészítjük a szirupot. A kis kuglófokat belerakjuk a szirupba kb. fél percig, hogy jól átitatódjanak. A kuglófok úsznak a szirup tetején, ezért kézzel vagy kanállal le kell nyomni. Papírkosárba rakjuk, megtöltjük apróra vágott gyümölccsel majd tejszínhabbal díszítjük.
Ebből az adagból nekem 30 kuglóf jött ki.

Személyes megjegyzés

Akármilyen gyükülccsel lehet tölteni. Én most banán és őszibarack keverékkel töltöttem.
Apró töltött kuglóf Apró töltött kuglóf Apró töltött kuglóf Apró töltött kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!