Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dió torta rizstejjel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

7 tojás
15 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál tönkölybúza fehérliszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

12 dkg tönkölybúza fehérliszt
18 dkg gyümölcscukor
2,5 dl rizstej
15 dkg darált dió
2,5 cl rum
25 dkg Rama
pár db fél és negyed dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 7 tojásfehérjét csipet sóval habosra vertem, kanalanként hozzáadagoltam a kristálycukrot, mikor kemény és szép fényes a hab, egyesével hozzáadtam a tojások sárgáját.
Lazán hozzákevertem a / dió, liszt, zsemlemorzsa és a szódabikarbóna/ előre összekevert por anyagot.
Sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű tortaformába tettem.
Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon 35-40 percig sütöttem. /tűpróba/
A krémhez a lisztet a gyümölcscukorral elkevertem, és a rizstejjel sűrűre főztem. A végén hozzákevertem a diót is, tűzről levéve, kevertem hozzá a fél deci rum felét.
A Rámát a vanillincukrokkal habosra kevertem, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgoztam.
A kihűlt tortalapot 3 részre vágtam és megtöltöttem a krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon. A fél és a negyed diókkal díszítettem.

Alternatív elkészítés

A férjem nem szereti a tejszínhabot, ezért készült csak egyszerűen, azokból, amit szeret. Aki szereti készítheti tejjel és tejszínhabbal.

Személyes megjegyzés

Ma van a házasság kötésünk 45. évfordulója. A férjemnek a dió torta a kedvence, ezzel szerettem volna meglepetést okozni, remélem sikerül.
Dió torta rizstejjel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!