Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

50 dkg gesztenyemassza
7 dl tejszín
fél üveg vanília aroma
3 evőkanál rum

Díszítés:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta:

A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval. A cukrot kanalanként hozzáadom és tovább verem jó keményre. A tojássárgákat egyenként hozzáadom és tovább verem, amikor szép egynemű a massza. A liszttel elkevert kakaót, keményítőt és a sütőport, könnyedén beleforgatom a tojásos masszába kézi habverővel.
Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntöm.
A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Sütőrácsra helyezem, hogy kihűljön.

Krém:

A tejszínt felverem, beleteszem a vaníliát és a zselatin fixet. A gesztenyemasszát jól összekeverem a rummal és kanalanként hozzáadom a tejszínt.
Amikor kihűlt a torta 3 lapra vágom. A lapot meglocsolom rummal és megkenem a krém egyharmad részével, ráhelyezem a 2. lapot, ezt is meglocsolom rummal, erre is teszek a krémből és rárakom a 3. lapot. Az egész tortát bevonom a krémmel.

Díszítés:


Sütőpapírból vágok 2 csíkot, ami olyan széles, mint a torta magassága, a hossza a torta kerületének a fele.
A csokoládét gőzfürdőn felolvasztom, és tetszőleges mintát rajzolok vele a sütőpapírra.
Mikor megszilárdult, de még formázható ráfordítjuk a torta oldalára a sütőpapírral együtt. Lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt. A torta tetejére is csurgatok csokoládéból, tejszínnel díszítem.

Személyes megjegyzés

Hamar elkészíthető, kiadós nagyon finom torta.
Gesztenye torta Gesztenye torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!