Gesztenye torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Piskóta:
Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntöm.
A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Sütőrácsra helyezem, hogy kihűljön.
Krém:
Amikor kihűlt a torta 3 lapra vágom. A lapot meglocsolom rummal és megkenem a krém egyharmad részével, ráhelyezem a 2. lapot, ezt is meglocsolom rummal, erre is teszek a krémből és rárakom a 3. lapot. Az egész tortát bevonom a krémmel.
Díszítés:
Sütőpapírból vágok 2 csíkot, ami olyan széles, mint a torta magassága, a hossza a torta kerületének a fele.
A csokoládét gőzfürdőn felolvasztom, és tetszőleges mintát rajzolok vele a sütőpapírra.
Mikor megszilárdult, de még formázható ráfordítjuk a torta oldalára a sütőpapírral együtt. Lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt. A torta tetejére is csurgatok csokoládéból, tejszínnel díszítem.
Személyes megjegyzés
Gesztenye torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Piskóta:
Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntöm.
A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Sütőrácsra helyezem, hogy kihűljön.
Krém:
Amikor kihűlt a torta 3 lapra vágom. A lapot meglocsolom rummal és megkenem a krém egyharmad részével, ráhelyezem a 2. lapot, ezt is meglocsolom rummal, erre is teszek a krémből és rárakom a 3. lapot. Az egész tortát bevonom a krémmel.
Díszítés:
Sütőpapírból vágok 2 csíkot, ami olyan széles, mint a torta magassága, a hossza a torta kerületének a fele.
A csokoládét gőzfürdőn felolvasztom, és tetszőleges mintát rajzolok vele a sütőpapírra.
Mikor megszilárdult, de még formázható ráfordítjuk a torta oldalára a sütőpapírral együtt. Lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt. A torta tetejére is csurgatok csokoládéból, tejszínnel díszítem.
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?