Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos fánkocskák

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2,5 dl olaj (lehet egy kocka margarin is)
2,5 dl víz
250 g liszt
cukor
7 tojás (figyelni kell, hogy mennyit vesz fel a tészta)

Krémhez:

20 dkg reszelt sajt
4 tojássárgája
4 dkg liszt
4 dl tej
ízlés szerint só
20 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 210 fokra előmelegítjük. Sajtot lereszeljük.

Elkészítés

A vizet, az olajat, sót és cukrot felforraljuk. Ha forr, hozzákeverjük a lisztet, és kisebb lángon kb. 2-3 percig reszteljük. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Tűzről levéve egyesével belekeverjük az egész tojásokat, még forrón. Végül nyomózsákból egyforma nagyságú, de kisebb halmokat nyomunk egy tepsire, egymástól távolabb, mert sülés közben a térfogata kb. 2-re nő. A tepsire pici vizet szétlocsolunk, és előmelegített sütőben először 210 fokon 15 percig, majd 180 fokon újabb 15 percig sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, tetejüket levágjuk.
A krémhez a tejből, sóból, lisztből, tojássárgákból krémet főzünk, tűzről levéve hozzákeverjük a sajtot is, és az egészet kihűtjük. Miután kihűlt a margarint hozzákeverve robotgéppel kihabosítjuk. Ezzel a krémmel betöltjük a fánkokat, tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, illetve kevés piros paprikával is.

Tálalás

Akkor igazán mutatós, ha több, kisebb darab van egy tányéron :)

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.

Alternatív elkészítés

Húsvétra ideális sós vendégváró. Nem túl nagyok, így igazi kis falatkák, biztosan nagy sikere lesz. :)
Sajtos fánkocskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!