Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

80 dkg liszt
4 dkg élesztő
4 dl tej
2 mokkáskanál cukor
3 db tojássárgája
1 kávéskanál só
8 dkg margarin
3 evőkanál olaj

A töltelékhez:

50 dkg sonka
1 db lila hagyma
5 db főtt tojás
1 doboz tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors

A tetejére:

1 db tojás
tengeri só
szezámmag
natúr napraforgó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl tejjel felfuttatjuk a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az olvasztott margarint, csipet sót, tojások sárgáját, olajat. Összedolgozzuk, 6 felé vesszük, kis cipókat formálunk belőlük és 30 percig kelesztjük letakarva.
A sonkát, hagymát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk sóval, borssal ízlés szerint. Rátesszük a felkockázott sonkát, hagymát, tojást és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és 2-2 összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tengeri sóval, natúr napraforgóval. A tepsi még 10-15 percet pihentetjük és előmelegített sütőben,180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sós kalács Sós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!