Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pizzás csiga

1 kg liszt
2 púpos ek tejföl
2 ek olaj
4,8 dl langyos víz
4 kiskanál só
1 ek cukor
1 közepes fej vöröshagyma
1 paprika (lehet tv vagy kaliforniai)
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsompüré (konzerv)
kevés ketchup
olaj
fűszerek (só, bors, oregano, bazsalikom)
pici cukor
felvágott (vagy gépsonka, szalámi, stb)
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót és az 1 ek. cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a langyosított tejfölt, olajat és vizet, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle (én a robotgéppel szoktam bedagasztatni).
Amíg kel a tészta letakart, langyos helyen, addig a tölteléket a következőképpen készítjük: kevés olajon megdinszteljük a kicsire vágott vöröshagymát és paprikát, hozzáadjuk a kevés vízzel higított paradicsompürét, és felforraljuk. A fokhagymát belenyomjuk, hozzáadjuk a fűszereket, cukrot és a ketchupot. Kész a pizzakrém.
Elfelezzük a duplájára kelt tésztánkat, és kinyújtjuk téglalap alakúra az egyiket, kb. fél ujjnyi vastagra, megkenjük a fele pizza krémmel, és megszórjuk apróra vágott felvágottal. Szorosan felcsavarjuk, 2 ujjnyi vastagságúakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hagyjuk még kelni. A tetejére reszelt sajtot hintünk. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Nem előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon!

Tálalás

Kb. 4 gáztepsinyi adag lesz ebből a mennyiségből!

Tárolás

Ha marad a csigákból, fagyasszuk le őket bezacskózva! Kiengedés után, ha fél percet rámelegítünk mikróban, olyan, mintha frissen sült volna!

Alternatív elkészítés

Laktató, finom, és kiváló sör- (vagy bor-) korcsolya!
Pizzás csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!