Vajdasági sós háromszögek
Hozzávalók
A tészta:
A töltelék:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg kel, a töltelékhez krémesre keverjük a margarint a sóval és a tojássárgájákkal. A tésztát átgyúrjuk, és négy részre osztjuk.
Az egyik cipót vékonyra nyújtjuk és megkenjük a krém negyedével, feltekerjük. A rudat egyszerűen 2 cm vastagon is felszeletelhetjük, ekkor csigákat kapunk, de ha háromszögeket szeretnénk, akkor a kés pengéjét kicsit elfordítva rézsútosan egyszer jobbra, egyszer balra vágjuk le a tésztadarabokat. Ugyanígy teszünk a többi három cipóval és a süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük őket a felvert tojással és tetszés szerint bármivel megszórhatjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Tárolás
Vajdasági sós háromszögek
Hozzávalók
A tészta:
A töltelék:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg kel, a töltelékhez krémesre keverjük a margarint a sóval és a tojássárgájákkal. A tésztát átgyúrjuk, és négy részre osztjuk.
Az egyik cipót vékonyra nyújtjuk és megkenjük a krém negyedével, feltekerjük. A rudat egyszerűen 2 cm vastagon is felszeletelhetjük, ekkor csigákat kapunk, de ha háromszögeket szeretnénk, akkor a kés pengéjét kicsit elfordítva rézsútosan egyszer jobbra, egyszer balra vágjuk le a tésztadarabokat. Ugyanígy teszünk a többi három cipóval és a süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük őket a felvert tojással és tetszés szerint bármivel megszórhatjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?