Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejfölös pogácsa

4 dkg élesztő, vagy Dr. Oetker Instant Élesztő(2x7 g-os tasak)
60 dkg liszt
25 dkg margarin (min. 70%-os zsírtartalom, érdemes áldozni a márkásra)
1 egész tojás és egy sárgája
1 ek. só
2 dl 20%-os tejföl (szintén a márkás, a frissfölt most tegyük félre)

Kenéshez és a szóráshoz:

felvert tojás
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük a kevés tejjel felfuttatott élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekkor adagoljuk bele a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk pihenni legalább egy órát. Ha letelt, átgyúrjuk. Lisztes nyújtótáblán kinyújtjuk, és hajtjuk. Egyharmadát behajtjuk jobbról, majd a másik harmadát balról. Ezután pedig hosszában ismét hármas hajtással készítünk egy párnát. Ezt a bonyolult munkafolyamatot megismételjük (tehát kétszer kinyújtjuk, és hármas hajtással rétegezzük). Megéri a munkát, így lesz igazán leveles a tésztája.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét a késsel megmintázzuk. Egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a darabokat egyesével, az ujjainkkal sodorjuk meg, ez segít abban, hogy megnőjön.
A tetejét a felvert tojással óvatosan megkenjük (figyeljünk arra, hogy a tojás ne folyjon le az oldalán, mert akkor nem fog feljönni), és a reszelt sajttal megszórjuk. Hagyjuk még így is pihenni sütés előtt.
180 C-on 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálalás

Nekem 90 db lett.

Alternatív elkészítés

Most én nem szórtam meg reszelt sajttal, de így is nagyon finom volt.
Tejfölös pogácsa Tejfölös pogácsa Tejfölös pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!