Oldal tetejére

Joghurtos ropi

Nehézség:
30-60 perc

Feltöltötte: mamma53

Feltöltés: 2012 február 11.

Kategóriák: sós, ropik (sóspálcikák)

Étrend:

Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 csapott teáskanál só

Tetejére

  • 1 tojás
  • durva szemű só
  • reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés

Lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint, hozzáadjuk a joghurtot és jó sima tésztává gyúrjuk. Hűtőbe téve pihentetjük. Minél tovább áll annál finomabb. Belisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk durva szemű sóval, reszelt sajttal és szezámmaggal. Vékony rudakra vágva, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 15-20percig sütjük, amíg szép pirosa nem lesz.



Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató