Oldal tetejére

Omlós sajtos rúd

Nehézség:
30-60 perc

Feltöltötte: Rezuka

Feltöltés: 2012 április 24.

Kategóriák: sós, sajtos rudak

Étrend:

Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 1 dl tej
  • 2-3 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 1 tojás a kenéshez
  • sajt
  • szezámmag vagy más mag (ízlés szerint)

Elkészítés

Előkészítés

2-3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Mivel gyorsan megsül, érdemes előkészíteni mindet.

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval.
Beleöntjük a tejet, és eldolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk hozzá még tejet vagy tejfölt. Ne legyen túl lágy a tészta, maradjon jól nyújtható.
Hagyjuk kelni, legalább 30 percet.
Kinyújtjuk kb.1,5 cm vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, valamilyen maggal ízlés szerint, és kis rudacskákra vágjuk.
A sütőt 200°C-ra melegítjük, majd a rudakat a forró sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Ez kb. 10-15 perc.
Ha odakapna, az sem baj, mert nem lesz tőle kemény, csak ropogósabb, tehát ha valaki barnábban (pirosabban) szereti, úgy is finom.

Tálalás

Kb. 2-2,5 gáztepsire való mennyiség.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Akkor is elkészíthető, ha véletlen nincs tojás otthon. Érdemes a sósságát egy kóstolással ellenőrizni még kelesztés előtt.



Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató