Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós sajtos rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós sajtos rúd

30 dkg finom liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg margarin (vagy vaj)
1 dl tej
2-3 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 tk. só
1 tojás a kenéshez
sajt
szezámmag vagy más mag (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

2-3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Mivel gyorsan megsül, érdemes előkészíteni mindet.

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval.
Beleöntjük a tejet, és eldolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk hozzá még tejet vagy tejfölt. Ne legyen túl lágy a tészta, maradjon jól nyújtható.
Hagyjuk kelni, legalább 30 percet.
Kinyújtjuk kb.1,5 cm vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, valamilyen maggal ízlés szerint, és kis rudacskákra vágjuk.
A sütőt 200°C-ra melegítjük, majd a rudakat a forró sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Ez kb. 10-15 perc.
Ha odakapna, az sem baj, mert nem lesz tőle kemény, csak ropogósabb, tehát ha valaki barnábban (pirosabban) szereti, úgy is finom.

Tálalás

Kb. 2-2,5 gáztepsire való mennyiség.

Alternatív elkészítés

Akkor is elkészíthető, ha véletlen nincs tojás otthon. Érdemes a sósságát egy kóstolással ellenőrizni még kelesztés előtt.
Omlós sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!