Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós - sajtos rúd 2

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sós - sajtos rúd 2

1 kg liszt
1 ek. só
15 dkg Rama
15 dkg fagyos sertészsír
15 dkg reszelt trappista
4 tojássárgája
2 mokkáskanál őrölt bors
3 mokkáskanál őrölt kömény
kb. 14 evőkanál tejföl

Tetejére:

2 tojásfehérje
1/2 mokkáskanál őrölt paprika
10 dkg reszelt sajt
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Liszthez hozzáadjuk a sót, sütőport, fűszereket /aki nem szereti ki is hagyhatja belőle/. Elmorzsoljuk a Ramával, és zsírral. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ezzel is összekeverjük, végül a tojások sárgáját és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. 15 percet letakarva pihentetjük, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. A tojások fehérjét a paprikával jó habosra és csomómentesre villával felverjük, a tészta tetejére kenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, a tészta felére a sajt tetejére szórhat köménymagot is. Ujjnyi széles csíkokra, majd ízlés szerinti nagyságú rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 180-on kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Kb. 2,5 kg

Tárolás

Konyharuhával letakarva.

Alternatív elkészítés

Nagyon könnyű felvágni pizza szeletelővel, amit vagy lisztezünk, vagy étolajjal bekenünk.
Sós - sajtos rúd 2

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!