Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Töltött háromszögek

negerne receptje http://www.sutnijo.hu/profil/7711-negerne
Töltött háromszögek
Elkészítési nehézség: Könnyű

Hozzávalók

Tésztához

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 dl étolaj

Töltelékhez

  • 30 dkg sonka kockára vágva
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db kukorica konzerv
  • 25-30 dkg sajt reszelt
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 pohár nagy tejföl
  • bacon kockára vágva

Tetejére

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • szezámmag (lehet lenmag és társai is)
  • Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/toltott-haromszogek/
negerne negerne receptje

Elkészítés

Elkészítés

1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Tálalás

35 db

Tárolás

Konyharuhával letakarva másnap is vaj puha és fogyasztható

Javaslatok, alternatív elkészítés

Lehet pizzakrémmel kenni fokhagymás tejföl helyett, és bármit lehet rátenni, amit csak a hűtőnkben találunk.

Vélemények

Mazsolám

Mazsolám
2013.03.25. | 20:13

Nálunk is abszolút kedvenc!! :)
FSzandi

FSzandi
2013.03.22. | 09:25

Én se bírtam ellenállni ennek a receptnek :) És jól tettem, hogy kipróbáltam, nagyon finom. Köszönöm a receptet!
GellenDia

GellenDia
2013.03.17. | 10:31

Kicsit máshogy szeleteltem őket, de az íze isteni volt!:) Egy pillanat alatt elfogyott, pedig dupla adagot csináltam.
haspoki

haspoki
2013.03.06. | 21:30

Szuper, könnyen és gyorsan elkészíthető.
negerne

negerne
2013.01.30. | 15:38

Most azért így sütöttem, hogy akinek eldőlt esetleg annak így sütve tutira nem fog eldőlni. :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató