Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csirkemájas párnácskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csirkemájas párnácskák

60-80 dkg leveles tészta

Töltelék:

1 fej hagyma
kevés olaj
0,5 kg csirkemáj
1 paradicsom
1 paprika
fokhagyma
bors
majoránna
pirospaprika
mustár
szezámmag
1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a lehártyázott, felszeletelt csirkemájat, fehéredésig lesütjük (wokban érdemes csinálni, ott nem ragad le, és kevés olívaolajat használni hozzá). Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk csemege fűszerpaprikával, majd egy nagyon pici vízzel pároljuk. Ha már megfőtt a máj (nem kell neki sok idő), akkor sózzuk, borsozzuk, fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, beletesszük azt is, majoránnát, végül egy kevés mustárral sűrítjük.
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!

Alternatív elkészítés

Fincsi! Kiváló sörkorcsolyának is!
Csirkemájas párnácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!