Bajor zsömle
Hozzávalók
Bajor zsömle
A kifőzéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Tálba tesszük a két féle lisztet és jól összekeverjük. Hozzá a többi hozzávalót, a felfuttatott élesztőt és apránként annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán 10 egyenlő darabra vágjuk. Hosszú, vékony rúddá sodorjuk és pereceket formázunk belőlük
Egy nagy edénybe teszünk vizet, beletesszük a sót, szódabikarbónát és felforraljuk.
A pereceket egyesével a vízbe tesszük egy lapát segítségével, összesen fél percig főzzük úgy, hogy közbe megfordítjuk őket. (kicsit megnőnek). A vízből mikor kivesszük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Most lehet megszórni durvább szemű sóval, szezámmaggal.
Letakarva 30 percig pihentetjük, majd 20 perc alatt szép barnára sütjük őket.
Alternatív elkészítés
Bajor zsömle
Hozzávalók
Bajor zsömle
A kifőzéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Tálba tesszük a két féle lisztet és jól összekeverjük. Hozzá a többi hozzávalót, a felfuttatott élesztőt és apránként annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán 10 egyenlő darabra vágjuk. Hosszú, vékony rúddá sodorjuk és pereceket formázunk belőlük
Egy nagy edénybe teszünk vizet, beletesszük a sót, szódabikarbónát és felforraljuk.
A pereceket egyesével a vízbe tesszük egy lapát segítségével, összesen fél percig főzzük úgy, hogy közbe megfordítjuk őket. (kicsit megnőnek). A vízből mikor kivesszük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Most lehet megszórni durvább szemű sóval, szezámmaggal.
Letakarva 30 percig pihentetjük, majd 20 perc alatt szép barnára sütjük őket.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?