Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

10 tipp, hogy tiéd legyen a tökéletes karácsonyi torta

Ha már ünnepek, adjuk meg a módját! Csokis, krémes, piskótás vagy tejszínes? Mindegyikhez van ötletünk és elkészítési praktikáink! 

Első lépésként figyelj rá, hogy átnézd a kamra polcait sütés előtt, annak érdekében, hogy biztosan minden hozzávalóból legyen otthon elegendő: liszt, cukor, Dr. Oetker Sütőpor, Dr. Oetker Vanilincukor stb. Írd össze az alapanyagokat már jó előre! A lisztet sütés előtt jó, ha átszitáljuk, vajból vagy margarinból is nagyobb mennyiségre lesz szükség, így mindenképp jó, ha ellenőrzöd a frissességét. 

Milyen praktikák jöhetnek jól a nagy ünnepi tortasütés közben? 

Ha tejszínes tortában gondolkodsz, azt javasoljuk, hogy válassz minél magasabb zsírtartalmú tejszínt, mert így lesz a legfinomabb a készülő süti! Ha neked is okozott már gondot eltalálni a tejszín állagát, akkor próbáld úgy, hogy az ehhez használt eszközök hidegek legyenek – nem árt őket pár percre a mélyhűtőbe tenni és a tejszínnel is úgy érdemes dolgozni, ha rögtön a hűtőből kivéve használjuk fel. A Dr Oetker Habfixáló pedig biztos segítség!

A tésztát se felejtsük ki! Hogyan lesz tökéletes a piskóta? A legfőbb titok, hogy a tészta összeállításakor alaposak legyünk a tojásfehérjével és a sárgájával is: előbbit keményre, utóbbit habos állagúra kell felvernünk. Óvatosan dolgozzuk össze őket, figyelve, hogy a fehérje „ne törjön össze”. A legfontosabb, hogy semmiképp se nyitogassuk a sütő ajtaját, amíg a piskótánk sül benne! 

Azt tudtad, hogy a tölteléket csak tej és a Dr Oetker Tortakrém felhasználásával pillanatok alatt összedobhatod? Bármilyen süteményt megkoronáz a csokis vagy a valódi vanília hozzáadásával készült krém, amihez elegendő 400 ml tej, és felverés után már készen is vagy az isteni süti töltelékével!

Ha inkább gyümölcsös tortát készítenél, olyankor jöhetnek jól a nyáron eltett befőttek és kompótok vagy éppen a pár hónapja eltett mélyfagyasztott gyümölcsök – ilyenkor sem kell nélkülözni a friss változatokat, alma, narancs, banán és körte szinte mindenhol kapható még decemberben! Például a fenti képen látható karácsonyi csillagtorta is meggybefőttel készül! 

 

Idén, az ünnepre való tekintettel vess be pár újítást! Szuper ötlet ez a téli tájas tortarecept, a Dr Oetker Dekormix Tél segít a megvalósításában! A Karácsonyi Ostyadekor bármilyen egyszerű sütit feldob, a Tortabevonó pedig fényes csokiburokba vonja a tortáidat!  Ha pedig eddig úgy gondoltad, hogy cukormázzal sohasem fogsz házilag megbirkózni, akkor még nem hallottál a Dr Oetker Fondantról, amivel nagyon egyszerűen vonhatod be cukormázzal a házi tortáidat!