Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Garantált siker farsangra – tiéd lesz a legjobb fánk!

Végre itt a várva-várt farsangi szezon! Sokan megünnepeljük ezt az időszakot: a gyerekeknek az iskolában, óvodában rendeznek jelmezes mulatságot, de talán még mi, felnőttek is eljutunk egy beöltözős bulira. Annyi viszont biztos, hogy ha finomságokról van szó, a február egyet jelent a fánkszezonnal!

Nem kell megijedni, a látszattal ellentétben a fánkgyártáshoz nem szükséges cukrász végzettség! A siker alapja természetesen a könnyű és légies tészta, de a fánk tetejére és belsejébe kerülő töltelék az, ami felteszi a koronát erre az imádnivaló édességre.

Hagyományosan barack-, esetleg szilvalekvárral volt szokás tölteni ezeket a kelt tésztás finomságokat, és zsírban sütötték ki őket, ami most sem elvetendő ötlet - próbáljuk csak ki, mennyire más íze lesz a végén az így készült fánkoknak! Jó lekvárt találni viszont manapság elég nehéz, hacsak nem vagyunk olyan szerencsések, hogy nyáron sikerült eltennünk pár üveggel, melyek most is a kamrában várják, hogy felhasználjuk őket.

A lenti vaníliás-mákos fánkgolyó olyan formabontó megoldás, hogy már a recept olvasása is beindítja az ember fantáziáját! Habzsákból kell kinyomni a tésztafalatkákat, megsütni és ezután már csak a Dr. Oetker Házi Krémes krémjével megtölteni. Nem nagy kunszt elkészíteni, ráadásul annyira jól mutat az asztalon, hogy tényleg megér egy próbát! Ha még egy kis extrával megdobnánk: hívjuk segítségül a Dr. Oetker Cukormázakat! 

 

A Dr. Oetker Instant Élesztővel az eredmény miatt sem kell aggódnunk, a töltelékhez pedig ezúttal a Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű változatát ajánljuk! Frissen sült, még meleg, puha kelt tészta a klasszikus vaníliaízzel… ki tudna ennek ellenállni?

 

Végül, de nem utolsó sorban: az örök klasszikus, az a hihetetlenül finom, édes farsangi fánk, amiből már gyerekkorunkban is hatalmas mennyiséget voltunk képesek elfogyasztani, főleg, ha a szüleink éppen nem figyeltek… Ma már szerencsére gyúrnunk sem kell a tésztát, hála a robotgép dagasztó funkciójának, így aztán tényleg nem hivatkozhatunk arra, hogy bonyolult a fánksütés. Ha szeretnéd valahogy feldobni ezt a régi kedvencet, szuper ötlet a Dr. Oetker Kész Cukormáz vagy a Dr. Oetker Tortadara színes, ami még bohókásabbá teszi a végeredményt!

 

Boldog farsangolást, vicces jelmezeket kívánunk nektek - ne feledjétek, tényleg a szándék a legfontosabb – de ha pontosan követitek a lépéseket, a siker a végén nem marad el! ;)