Húsvéti finomságok

Marcipánból és fondant-ból csodás dolgokat lehet alkotni, a fantasztikus torták és tortadíszek világában sok gyönyörű alkotással lehet találkozni. Ezeket általában megvesszük a cukrászdában, míg el nem jön a pillanat, amikor szeretnénk mi magunk is kedveskedni a gyerekeknek, és otthon nekiállunk a marcipán és fondant formázásának.  

Igazi vasárnapi reggeli, ami egy óra alatt elkészül úgy, hogy fél óra munka van vele mindössze. Akkor szoktam sütni, amikor a gyerekek a nagyinál kényeztetődnek, és nekünk van időnk kicsit heverészni reggel, senki se követeli a Hófehérkét DVD-n hajnali hatkor, vagy kérdezi meg fél hétkor, hogy amíg mi alszunk, addig ő X-boxozhat-e egy keveset.

A húsvét tökéletes alkalom arra, hogy a tél zárásaként még utoljára elkészítsük kedvenc kalóriabomba sütijeinket, hogy aztán a tavaszt már a könnyed, kímélőbb desszertekkel töltsük.  

Molnárka

A molnárka a tökéletes szendvicsalap, amiből legalább olyan jó szendvicset készíthetünk, mint egy friss, puha fehér kenyérből. A croissant-ok, bagettek és cronutok előtti idők egyik nagy kedvence volt, ami még most, a modern péksütemények között is megállja a helyét. Húsvéti sonkával és tormával is isteni!

Tovább a cikkhez

Napraforgókalács

A napraforgókalács egy igazi gyöngyszem a házi péksütemények között. Olyan szép és finom, hogy mindenki el lesz ragadtatva tőle: nemcsak az ízétől, hanem a látványától is. 

Tovább a cikkhez

Vaníliás joghurthab

Egyszerű, gyors, üde:  ez a pohárkrém már egy igazi tavaszi desszert. Vendégváró finomságnak is tökéletes, amit ráadásul előre elkészíthetünk, így tálaláskor már csak a friss gyümölcsöt kell feldarabolni, és kész is az édességünk.

Tovább a cikkhez

Dulce de leche tart

Egy újabb tart, mert imádom. A tartoknál szebb desszert szerintem nincs is, és mivel szerencsés esetben a tészta nagyon vékony, így tulajdonképpen csak a töltelékről szól.
Pont ezért nagyon nem mindegy, hogy mivel töltjük! Ha csak mondjuk túróval vagy sok gyümölccsel és kevés habbal, akkor ringathatjuk magunkat abba a hitbe, hogy szinte diétás, amit eszünk.

 

Tovább a cikkhez

Ennél jobb dolog nem történhet a kaláccsal!

Ha már nem bírtok a kaláccsal, de még mindig van pár szelet, ne dobjátok ki! Készítsétek el ezt a zserbógubát, és rá fogtok jönni, hogy ennél jobb dolog nem is történhetett volna azzal a pár szelet kaláccsal. Darált dió, baracklekvár és csokoládé gondoskodik a zserbós ízvilágról, de készíthetjük más lekvárokkal is, a diót pedig lecserélhetjük darált mákra, mandulára, vagy akár mogyoróra is.

Tovább a cikkhez

Málnás csokoládés szelet

Vannak örök párosok. Ilyen az étcsokoládé és a málna is. Egyszerűen nem lehet tévedni vele. A málna ráadásul gyönyörű is, na nem mintha egy tábla étcsoki csúnya lenne, de a málna határozottan szép. Frissen is, de talán fagyasztva még szebb, amikor ráfagy a pára.


Tovább a cikkhez

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató