Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Húsvéti finomságok

Az első tavaszi kertipartik desszert sztárja lehet ez a kis falatka, amit nagyon könnyű elkészíteni, bár egy picit időigényes. Minél apróbb falatkákat készítünk, annál elegánsabb lesz az asztalon. Akkor a legjobb, ha pont akkora, mint egy falatka.

A kellemes savanykás zöldcitromos íz pedig igazi tavaszi desszerté teszi ezt a fogást.

 

 

 

A desszert mindig az ebéd vagy a vacsora megkoronázása, de mi lenne, ha ez lenne maga a reggeli? Persze nem akármikor, de húsvét vasárnap igazán megengedhetjük magunknak, nem igaz? Egy pohár proseccoval természetesen még fejedelmibb!

 

 

 

Nagyon hálás vendégváró a rétestésztából sütött apró háromszög, mert tulajdonképpen mindennel tölthető, amit éppen otthon találunk, és ha a tölteléket túl egyszerűnek gondoljuk, akkor a mártogatóst kicsit jobban cifrázhatjuk. Most a spenót a töltelék alapja, de medvehagymával, vagy újhagymával is elkészíthető ugyanez.


 

Csicseriragus rétes

Csicseriragus rétes

A réteslap az egyik legváltozatosabban felhasználható tésztafajta. Most egy sós rétest készítettünk belőle, nem éppen a megszokott töltelékkel. Egy klassz salátával mennyei vacsora lehet, de bedobozolva tökéletes munkahelyi ebéd válik belőle.

 

Tovább a cikkhez
Szezámmagos-olívás rúd

Szezámmagos-olívás rúd

Nagyon gyors, és nagyon finom borkorcsolya, de egy bekuckózós filmnézéshez is jó választás ez a fűszeres, pizzatésztából készült ropi.

Érdemes úgy készíteni, hogy a tészta egyik felét máshogy fűszerezzük, majd összekeverve tálalni.

 

Tovább a cikkhez
Fetás pirog

Fetás pirog

A sós, pikáns feta sajthoz tulajdonképpen minden passzol. Keverhetjük apróra vágott csirkemell mellé, spenóttal, olajbogyóval, vagy egyszerűen csak felkockázott hagymával, akkor is nagyon finom töltelék lesz belőle. Most egy kicsit oroszos hangulatú ételt készítettünk belőle. Az előrecsomagolt friss pizzatésztával pillanatok alatt forró vacsorát varázsolhatunk az asztalra.

Tovább a cikkhez
Csirkemájas kosár

Csirkemájas kosár

Vacsorára ajánljuk ezt az elképesztően finom kosárkát, egy adag zöldsalátával, vagy valamilyen krémleves után. Süthetjük egy nagy piteformában az egészet, de készíthetjük apró, egyszemélyes formákban is.

Tovább a cikkhez
Diókrémes hámánfüle

Diókrémes hámánfüle

Minden süteményt hívhatunk hámánfülének, aminek háromszög alakja van, vagyis emlékeztet egy kis fülre. Eredetileg linzertésztából készül, de kelt tésztából is nagyon finom, puha süteményünk lesz, sokan még jobban is szeretik, mint az eredetit.
Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

Tovább a cikkhez
Csípős, hagymás bialy

Csípős, hagymás bialy

A bialy egy lengyel eredetű péksütemény, amely igazi népszerűségre mégis New Yorkban tett szert. Leggyakoribb tölteléke a pirított hagyma és a darálatlan mák keveréke, de most egy igazán pikáns, csípős változatot készítünk.

Tovább a cikkhez