Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Citromos virágsüti

Tagadhatatlan, hogy a félkész leveles tészta az egyik megmentője az elfoglalt háziasszonyoknak. Nincs az a sütemény, amit pillanatok alatt össze ne lehetne dobni belőle. 

Ez a kis virág alakú, citromos csoda akkor a legjobb, ha sikerül egészen aprókat készíteni belőle, pont akkorákat, mint egy falat.
Fejenként 4-5 darab minimum elfogy belőle, és akkor még csak a diétázókról beszéltünk, nem azokról, akik bevallottan nem tudnak ellenállni neki!

 

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A citromok héját lereszeljük, kifacsarjuk a levüket, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, és gőz fölött folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor és a vaj teljesen elolvad. 

Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, beleütjük a tojásokat, kézi habverővel jól elhabarjuk, majd a lehető legkisebb lángon kb. 12 perc alatt sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.

A leveles tésztát negyed órával a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből. 

Az apró muffinoknak való formát kikenjük vajjal, majd 24 virág alakú formát szúrunk ki a tésztából. A forma mélyedésébe nyomjuk, majd megtöltjük a citromos krémmel. Ha habzsákot használunk a krémhez, sokkal pontosabban tudunk dolgozni.

20 perc alatt megsütjük.

Ez a sütemény langyosan vagy hidegen a legfinomabb.