Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Csicseriragus rétes

A réteslap az egyik legváltozatosabban felhasználható tésztafajta. Most egy sós rétest készítettünk belőle, nem éppen a megszokott töltelékkel. Egy klassz salátával mennyei vacsora lehet, de bedobozolva tökéletes munkahelyi ebéd válik belőle.

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Réteslap
  • 2 doboz 400 grammos csicseriborsó konzerv
  • 1 fej hagyma
  • 3+4 ek étolaj
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk koriander mag
  • 2 kk szárított csili
  • 1 kaliforniai paprika

A rétestésztát 20 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.

A sütőt 200 °C-ra melegítsük elő, légkeveréses sütő esetén 190 °C-ra.

 

Készítsük el a tölteléket:

A hagymát vágjuk apró kockákra, majd fonnyasszuk meg egy nagyobb serpenyőben az olajon.

Közben a csicsrikonzervet csepegtessük le.

Keverjük a hagymához a sűrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és az apró kockára vágott kaliforniai paprikát is. Pároljuk öt percig, majd adjuk hozzá a csicserit.

 

A réteslapokat vegyük ki a csomagolásból, helyezzünk 2-3 réteslapot egy tiszta konyharuhára.

 

A tésztáról eltávolított sütőpapírt helyezzük a sütőtepsibe.

 

A lapokat vékonyan kenjünk meg az olajjal, majd a tölteléket tegyük a tészta alsó felére.

 

A rétest a konyharuha segítségével tekerjük fel, a tésztaszéleket mindkét oldalon hajtsuk be, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

 

A rudak tetejét szintén kenjük meg olajjal.

 

Az előkészített rétest helyezzük azonnal az előmelegített sütőbe.

 

30 perc alatt süssük készre.