Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Csípős, hagymás bialy

A bialy egy lengyel eredetű péksütemény, amely igazi népszerűségre mégis New Yorkban tett szert. Leggyakoribb tölteléke a pirított hagyma és a darálatlan mák keveréke, de most egy igazán pikáns, csípős változatot készítünk.

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek libazsír
  • só, bors
  • 2 ek csípős paprika krém, vagy ízlés szerint kevesebb
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 egész tojás

Elkészítés:

A tésztát felhasználás előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből.

A sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés) melegítsük elő.

Amíg a sütő melegszik, elkészítjük a tölteléket. Vágjuk apróra hagymát, majd a libazsíron közepes hőmérsékleten dinszteljük üvegesre. Amikkor kész, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük bele a csípős paprikakrémet és az őrölt köményt.

A tésztát vegyük ki a csomagolásból, majd sütőpapírral együtt tekerjük ki.

Vágjuk 12 egyforma négyszögre, amit formázzunk lapos, kerek lepényekké. Mindegyiknek a közepét vékonyítsuk el az ujjunkkal, ide kerül majd a töltelék.

Kenjük, vagy spricceljük le a tésztákat vízzel, majd a közepébe osszuk szét a hagymás tölteléket, végül a peremét kenjük le a tojással. 15 perc alatt süssük szép pirosra.