Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Csirkemájas kosár

Vacsorára ajánljuk ezt az elképesztően finom kosárkát, egy adag zöldsalátával, vagy valamilyen krémleves után. Süthetjük egy nagy piteformában az egészet, de készíthetjük apró, egyszemélyes formákban is.

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Pizza tészta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna, vagy bacon
  • 2 ek libazsír
  • 50 dkg csirkemáj, megtisztítva
  • 1 kk majoránna
  • 1 pici chilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 20 dkg friss bébispenót

A pizzatésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütési módban.

 

A hagymát vékonyan felkarikázzuk.

 

A szalonnát a libazsíron ropogósra sütjük, majd beledobjuk a hagymát.

 

Amikor a hagyma már puha, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott májat, a majoránnát, a chilit, a reszelt fokhagymát, végül sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon átpirítjuk, de csak addig, míg a máj körben ki nem fehéredik.

 

A tésztát a piteformákba igazítjuk, a felesleges, túllógó részt levágjuk róla.

 

Elosztjuk bennük a májat, majd a tetejére halmozzuk a spenótot. Betoljuk a sütőbe középre, ahol 20 perc alatt készre sütjük. A spenót összeesik majd, a máj pedig pont tökéletesre készül ennyi idő alatt.