Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Csokis kockák

A húsvét tökéletes alkalom arra, hogy a tél zárásaként még utoljára elkészítsük kedvenc kalóriabomba sütijeinket, hogy aztán a tavaszt már a könnyed, kímélőbb desszertekkel töltsük.  

Ilyen ez a nagyon-nagyon csokis kocka is, aminek alapja egy tömény csokis süti, amire egy szintén tömény csokikrémréteg kerül, és még díszítésként is csokival szórjuk meg, csak hogy tökéletes legyen a csokihármas harmóniája.

A sütemény elkészítése egyszerű, csak türelem kell hozzá: ha a süti megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, legjobb, ha egy egész éjszaka pihen, így biztosan kihűl, és nem fog rajta elfolyni a csokikrém. A krém készítésénél ügyeljünk rá, hogy a cukor is teljesen elolvadjon, csak így lesz szép, sima a csokikrém felülete.  Mindenképpen várjunk a krém elkészülte után legalább 15 percet, ne azonnal csorgassuk rá a süteményre.

A tetejére szórhatunk ét- vagy fehér csokoládét, de nyomhatunk rá tejszínhabot, vagy akár epervelővel, málnavelővel dúsított tejszínhabot, úgy is nagyon finom lesz. Maga a sütialap szintén ízesíthető: kerülhetnek akár abba is fehércsoki-darabkák, apróra vágott dió, mogyoró, narancs- vagy citromhéj, a tetejére esetleg egy vékony réteg lekvár.

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

Kb. 25x20 cm-es sütőtálhoz

A krémhez

A tetejére

  • 8 dkg fehér csokoládé

1. Az alaphoz a vajat egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a cukrokat, és hozzáadjuk a darabokra tördelt étcsokit. Kevergetve összeolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.

2. A tojásokat felverjük és a csokis keverékhez adjuk, majd beleöntjük a lisztet és a kakaóport, és összekeverjük.

3. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a masszát és 160 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni.

4. Közben elkészítjük a csokikrémet: a tejszínt egy lábasban felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokit, beleszórjuk a cukrokat, és összeolvasztjuk. A legvégén hozzáadjuk a vajat és simára keverjük. Kb. 15 percig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a csokis alapra, és hűtőbe tesszük pár órára, hogy a csokikrém megdermedjen.

5. Tálaláskor apróra vágott fehér csokoládéval szórjuk meg a tetejét.