Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Csokis vaníliás kifli

Egy igazi hagyományos süti új köntösbe öltöztetve. Könnyű kis ropogtatnivaló, ami miatt a locsolók is kétszer mondanak majd verset. 

Ahogy a karácsonyi, úgy a húsvéti vendégváró asztalon is mindig ott volt már nagymamáink idejében is a vaníliás kifli, ezt a hagyományt őrizték meg szüleink, és visszük tovább mi magunk is. Legtöbbször ma is a klasszikus recept alapján készül, de van úgy, hogy kicsit újítunk rajta. Most például nem vaníliás porcukorban forgattuk meg a kis kifliket, hanem olvasztott csokiba mártottuk őket.

Elkészítése egyszerű, maga a kész süti pedig tartós, így akár már egy héttel húsvét előtt elkészíthető az alapkifli, a csokibevonatot azonban mindenképpen csak közvetlenül a tálalás előtti napon érdemes elkészíteni, 2-3 nap elteltével ugyanis veszíthet fényességéből a csokibevonat. 

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

2-3 tepsihez

Elkészítés

A hozzávalókat egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Egy órán át hideg helyen pihentetjük, majd elkészítjük a kis rudakat. Lecsippentünk egy darabot a tésztából, lisztezett deszkán kézzel hosszú, vékony hurkává sodorjuk. Kb 1 cm vastag hurkát kapunk, és ezt 4-6 cm-es darabkákra vágjuk, kiflit formázunk belőlük és tepsire rakjuk.

180 fokon 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. Ha teljesen kihűlt a sütemény, megolvasztjuk a tortabevonót, félig belemártjuk a kifliket, és sütőpapíros tálcára helyezzük őket, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé.