Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Diókrémes hámánfüle

Minden süteményt hívhatunk hámánfülének, aminek háromszög alakja van, vagyis emlékeztet egy kis fülre. Eredetileg linzertésztából készül, de kelt tésztából is nagyon finom, puha süteményünk lesz, sokan még jobban is szeretik, mint az eredetit.
Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

A tésztát felhasználás előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből.

A sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés) melegítsük elő.

A tésztát vegyük ki a csomagolásból, majd sütőpapírral együtt tekerjük ki.

Pogácsaformával szúrjunk ki a tésztából 6 centis köröket.

A diót, a tejszínt, a fűszereket, a cukrot és a vaníliát főzzük össze egy kislábosban, majd terítsük ki egy nagyobb tányérra, és hagyjuk langyosra hűlni.

Kiskanállal osszuk el a tölteléket a tésztakorongok közepére. Minden kör 3-3 oldalát hajtsuk fel, és erősen nyomkodjunk össze, nehogy szétnyíljanak sütés közben.

Sorakoztassuk a kis süteményeket viszonylag távol egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd kenjük le a tojással.

15 perc alatt süssük szép pirosra.