Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Eper-vanília fagyi

Sokan gondolkodnak rajta, hogy érdemes-e fagylaltgépet vásárolniuk. 
Szerintem mindenképp. Egyszerre 7-8 deci fagyi készülhet a gépben, ami elég nagy mennyiség, és olyat készíthetünk, amilyet csak akarunk.

Ha a laktózt hagynánk ki, akkor az garantáltan kimaradhat, ha a cukrot, akkor azt, de abban is biztosak lehetünk, hogy a gyümölcs nemcsak aroma, hanem valódi gyümölcs.

A kész fagyik hetekig elállnak a mélyhűtőben. Fogyasztás előtt érdemes fél órával hamarabb kivenni, hogy kanalazhatóra puhuljon.

 

Elkészítési idő: Több, mint 120 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Az epret negyedekre vágjuk. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citromlével, a vodkával és vaníliaaromával. 

Egy órára a hűtőbe tesszük, majd botmixerrel pépesítjük. 

Kézi habverővel hozzákeverjük a joghurtot, majd egy órára a hűtőszekrényben lehűtjük. 

Elővesszük a mélyhűtőből a fagyigép tálját, elindítjuk a motort, majd az utasítás szerint elkészítjük. Kb. 40 perc alatt fagyasztja ki a gép.

Azonnal fogyasztható, de a mélyhűtőben hetekig eláll.