Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Epres krémes

Nem tudom, létezik-e habosabb, krémesebb krémes a klasszikus krémesnél, de ez az epres talán mégis az. A vaníliakrémet tejszínhab „lazítja”, és sok édes eper teszi igazán nyáriasan könnyeddé.

Sokan nem mernek nekiállni a krémesnek, mert az olyan „cukrászdai” sütemény, pedig nagyon egyszerű elkészíteni, és ha a hűtést nem számítjuk, hamar elkészül. 

Ezzel az epres változattal pedig garantáltan bárkit leveszünk a lábáról!

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

A leveles tésztát kicsomagoljuk és kitekerjük, villával megszurkáljuk. Sütőpapírral együtt tesszük egy akkora tepsibe, amekkorába pont belefér, de ha szükséges, vágjunk le a széléből. 200 fokon 10 percig sütjük.

A pudingport elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd kevergetés közben sűrűre főzzük. Hűlés közben fóliát terítünk a puding tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni a hűtőben.

A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a hideg pudinghoz keverjük.

Az egyik tésztalapot a tepsibe fektetjük, majd eperdarabokkal fedjük be, és erre simítjuk a krémet. A tetejére helyezzük a második tésztalapot, és egy órára a hűtőbe tesszük.

Miután felszeleteltük a süteményt, megszórjuk porcukorral.