Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Erdei gyümölcsös trifle

Ha a befektetett munka és a fogyasztás élvezetének arányát vizsgálnánk, akkor alighanem nagyon magas értéket kapnánk. Ilyen kevés munkával ilyen nagy sikert elérni ugyanis szinte lehetetlen.

Természetesen gyümölcsszezonban friss gyümölccsel is működik, de ez az a desszert, ami talán fagyasztottból még finomabb, mint frissből.

Ha van otthon pár maradék habcsók, akkor ne sajnáljuk, azt is morzsoljuk a tetejére.

 

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg babapiskóta
  • 1 dl áfonyalekvár + 2 ek víz
  • 0,5 dl málnalikőr
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs + a díszítéshez
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

2 dl tejszínt egy kis lábosban felmelegítünk, majd lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokit. Amikor ez elolvadt, és már teljesen homogén a krémünk, hagyjuk kihűlni.

A lekvárt összeforraljuk a vízzel, majd belekeverjük a likőrt. 

A fagyasztott gyümölcsöt csak felhasználás előtt 5 perccel vesszük ki a mélyhűtőből, hogy nehogy puhára olvadjon.

A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd spatulával belekeverjük a fehér csokis tejszínt is. 

A babapiskótákat 2-3 részre törjük, a tördelt darabok 1/3 részét a pohár aljára tesszük, erre rákanalazzuk a lekvár 1/3 részét, megszórjuk a gyümölcs 1/3-ával és rákanalazzuk a krém 1/3 részét. Ezt kétszer megismételjük, amíg minden el nem fogy. 

Most kell erősnek lenni, mert legalább három órára megy az egész a hűtőbe.