Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fetás pirog

A sós, pikáns feta sajthoz tulajdonképpen minden passzol. Keverhetjük apróra vágott csirkemell mellé, spenóttal, olajbogyóval, vagy egyszerűen csak felkockázott hagymával, akkor is nagyon finom töltelék lesz belőle. Most egy kicsit oroszos hangulatú ételt készítettünk belőle. Az előrecsomagolt friss pizzatésztával pillanatok alatt forró vacsorát varázsolhatunk az asztalra.

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Pizza tészta
  • 20 dkg feta sajt
  • 5 dkg friss, vagy főtt cékla
  • 5 dkg kapribogyó
  • 1 csokor apróra vágott kapor
  • 4 ek tejföl
  • csipetnyi őrölt fehérbors
  • 1 egész tojás

A pizzatésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütési módban.

 

A céklát lereszeljük. A sajtot villával összetörjük, elkeverjük céklával, a kaprival, a tejföllel és a borssal.

 

A tojást villával elhabarjuk.

 

A tésztából 4-6 egyforma kört szúrunk ki. A közepükre halmozzuk a céklás tölteléket úgy, hogy hagyunk körben egy másfélcentis peremet.

 

Az ujjunkkal lekenjük a peremet tojással, nagyon vékonyan, majd félbehajtjuk a tésztát, és villával szorosan lenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét.

 

A pirogok tetejét lekenjük tojással, majd két-három helyen megszúrjuk villával.

 

20 perc alatt megsütjük.