Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gyors tejszínes epertorta

Torta 40 perc alatt? Ilyen is létezik, csak egy picit előre kell gondolkodni, hogy minden legyen otthon hozzá. Nevezhetjük titokban mille feuille-nek is, hiszen van benne vaníliakrém és levelestészta-réteg is.

Mindössze négy hozzávalóra van szükségünk: a félkész levelestészta-lapra, a tortakrémre, kevés tejre és némi gyümölcsre.

Frissen érdemes készíteni, de egy napot eláll a hűtőben is.

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A leveles tésztát 4 egyforma lapra vágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.

Közben a tortakrémet a tejjel gépi habverővel felverjük.

Az epret megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. 

3 tésztalapot megszórunk az eperrel, majd elosztjuk rajtuk a tortakrémet. Egymás tetejére tesszük a lapokat, a legtetejére pedig a negyedik, üres lapot helyezzük. Esetleg megszórhatjuk a tetejét porcukorral.

Kész is, azonnal fogyasztható.