Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Húsvéti pop-corn

A tavaszi szünetben az is jó, hogy sok filmet meg lehet nézni. Ha már itthon mozizunk, akkor a pop-corn is legyen más, mint a moziban. Ha az én gyerekeimet kérdezi valaki, akkor az otthoni pop-corn legyen karamellás, sőt inkább legyen az sok karamella kevés pop-cornnal.

Kukoricának azt a fajtát vegyük, amelyik teljesen natúr, se só, se „vaj” nincs rajta. Ezeket majd mi hozzáadjuk, és annyit, amennyit szeretnénk.

A kész karamellás pop-corn lezárt dobozban eláll 2-3 napig, de nehezen képzelhető el egy olyan család, ahol ez előfordulhat. 

 

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

  • 1 zacskó pattogtatni való kukorica (vagy 10 dkg kimérve és elkészítve)
  • 2 ek étolaj
  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • ½ tk sópehely
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 4 ek Dr. Oetker Dekormix Színvarázs

Elkészítés

Pattogtassuk ki a kukoricát, majd hagyjuk kihűlni.

Egy sütőlapot kenjünk ki olajjal.

A vajat olvasszuk fel egy nagyobb lábosban, adjuk hozzá a cukrot, majd kevergetve alacsony lángon hagyjuk bugyogni 10 percig. Zárjuk el alatta a lángot, keverjük bele a sópelyhet és a szódabikarbónát. Azonnal szórjuk bele a kukoricát, és forgassuk meg benne, amilyen gyorsan csak tudjuk.

Terítsük ki az olajon sütőlapra, majd szórjuk meg a dekorcukorral. 

Törjük falatnyi, apró darabokra, és indulhat is a film.