Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Kókuszos csokiszalámi

Gyerekkorunk kedvence új ruhát kapott, és jobb, mint valaha!

A csokiszalámit mindig is imádtuk, ez volt az az édesség, amit egyszerűen nem lehetett elrontani. Egyszerűbb, mint egy muffin, már nagyobb gyerekek is el tudják készíteni, és mivel a hűtőben eláll, így akár napokkal húsvét előtt is összeállíthatjuk. A klasszikus édességet most egy kicsit izgalmasabbá tettük, kókuszos bundát kapott, amivel – ha lehet – még szuperebb lett.

A csokiszalámiba kerülhet dió, mandula vagy mogyoró, ízesíthetjük rummal, narancs vagy citrom reszelt héjával, de szórhatunk bele aszalt gyümölcsöket is, és vannak, akik lekvárt is kevernek a masszájába.

Fontos, hogy amikor minden hozzávaló belekerült a masszába és összekevertük, mindenképpen hagyjuk hűlni, és csak akkor öntsük a kókuszos krémmel már kikent formába, ha már legalább langyosra hűlt. Néhány órát, vagy akár egy éjszakát is jó, ha hűtőben áll, mert így könnyebb lesz szeletelni. 

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

A kókuszos burokhoz

A csokiszalámihoz

Elkészítés

Először elkészítjük a kókuszos részt: A tejet felforraljuk a cukrokkal, majd egy kis részét kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük. Visszaöntjük a lábasba a lisztes keveréket, és kevergetve 2-3 percig főzzük, majd beleszórjuk a kókuszreszeléket, és alaposan összekeverjük. Hűlni hagyjuk, majd egy folpackkal kibélelt püspökkenyérformába simítjuk úgy, hogy az oldalakra is jusson belőle. Hűtőbe tesszük.

A csokiszalámihoz a vajat megolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a porcukrot, a tejet és a kakaót, és simára keverve főzzük kb. 5 percig. Lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a darált és az apróra tört háztartási kekszet, összekeverjük, és hűlni hagyjuk. 

A kekszes masszát a kókuszos krémmel kibélelt formába simítjuk, és hűtőbe tesszük pár órára. A folpack segítségével kiemeljük a formából, és szeletelve tálaljuk.