Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Kókuszos sütinyalóka – cake pop

A sütinyalóka a 2010-es évek egyik nagy sztárja, amit egy amerikai gasztroblogger talált ki pár évvel ezelőtt. Sütimorzsát gyúrunk össze krémmel, majd pálcikára szúrjuk, és a bevont gombócot díszítjük. Millió variációja létezik, mivel maga a morzsa is sokféle lehet.

Millió variációja létezik, mivel maga a morzsa is sokféle lehet: a klasszikus piskótától kezdve az ízesített piskótákon keresztül, a brownie-tésztákon át gyakorlatilag bármilyen sütimorzsa lehet az alapja. A „ragasztó”-anyagot is ízlés szerint variálhatjuk: általában natúr krémsajt és puha vaj keverékével szokták összegyúrni a morzsát, de adhatunk hozzá olvasztott csokoládét, lekvárokat, marcipánkrémet és bármit, amivel összegyúrva a morzsát szép, szét nem eső gombócokká tudjuk formázni. A bevonatban is rengeteg a lehetőség: márthatjuk olvasztott csokoládéba és bevonókba is, amire aztán még szórhatunk díszítő cukrokat, és akár mintázhatjuk is őket.

Elkészítése időigényes, és kell hozzá egy kis rutin, de néhány sütinyalóka elkészítése után már bele lehet jönni. Fontos, hogy a gombócokat tegyük először hűtőbe, a pálcikát mártsuk egy picit a megolvasztott bevonócsokiba, szúrjuk bele a gombócba, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy az a pici csoki megdermedjen. Ez azért fontos, mert így nem fog lecsúszni a gombóc a pálcikáról. Ha megdermedt, akkor jöhet a bevonás: bő csokoládéba/bevonóba mártsuk bele a pálcikára tűzött gombócot, egy kiskanál segítségével csorgassuk le róla a felesleget, majd szúrjuk bele pl. egy hungarocell darabba, vagy állítsuk egy pohárba, és így tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

Ha szórócukrokat is szeretnénk rátenni, azt akkor kell rászórnunk, amikor csokiba/bevonóba mártottuk, mert ha már megdermedt, nem fog megtapadni rajta a szórócukor.

Elkészítési idő:

Hozzávalók

Kb. 40 db-hoz

A sütimorzsához

A krémhez

A bevonáshoz

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát (ha nem szilikon, akkor, kivajazzuk, kilisztezzük).

2. A vajat megolvasztjuk és a tojással, cukorral és vaníliaaromával kikeverjük (robotgéppel). Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet, és jól elkeverjük.

3. A masszát a tortaformába egyengetjük, és kb. 25 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből és félretesszük, míg teljesen kihűl.

4. A kihűlt sütit kézzel szétmorzsolgatjuk.

5. Egy másik tálba kimérjük a krém hozzávalóit, és robotgéppel kikeverjük.

6. A krémhez fokozatosan hozzáadjuk a sütimorzsát. Tömör, formázható, nem folyós masszát kapunk. A kész masszát hűtőbe tesszük.

7. Előkészítünk minden eszközt: hurkapálcát vagy nyalókapálcikát, vagy papír szívószálat, szórócukrot, ha van, akkor egy hungarocell darabot, és a bevonót a bevonáshoz.

8. Kivesszük a sütimasszát a hűtőből, és gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük a gombócokat, és hűtőbe tesszük. Míg hűl, megolvasztjuk a bevonót, majd elővesszük a gombócokat és a pálcikákat. A pálcikát kb. 1 cm mélyen az olvadt bevonóba mártjuk, és beleszúrjuk a gombócba – vigyázva, hogy ne szúrjuk át teljesen. Visszatesszük a sütőpapíros tálcára, és hűtőbe tesszük.

9. Ha megdermedt, akkor elővesszük a hűtőből, az (újra)olvasztott bevonót előkészítjük, és óvatosan belemártjuk a pálcikára szúrt gombócokat, majd egy kiskanál segítségével lecsorgatjuk róla a felesleget. Hungarocellbe szúrjuk, megszórjuk a szórócukrokkal, és így tesszük vissza a hűtőbe vagy hűvös helyre dermedni.