Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Krémes habroló leveles tésztából

Mintha apró kürtős kalácsokba harapnánk, ami már önmagában is elég lenne - de ennyivel nem elégszünk meg!
Egy habos krémréteg teszi fel ugyanis a koronát ezekre az édes kis tölcsérkékre!

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

A tölcsérekhez

Hempergetéshez

  • fél bögre cukor elkeverve 1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaóporral
  • vagy 1/2 bögre kókusz/dió/mogyoró krokant 2 cs. Dr. Oetker Bourbon van. cukorral

A habos krémhez

  • 1 csomag Dr. Oetker Eredeti puding (bármilyen lehet)
  • negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
  • másfél bögre tej (4 dl)
  • 1 kis dobozos habtejszín (2 dl)

Elkészítés:

A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral fél bögre tejben. A maradék egy bögrényi tejet feltesszük egy kisebb lábasban melegedni.

Mikor felforrt, akkor takarékra vesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos keveréket, majd egy-két perc alatt sűrűre főzzük.

A pudingot félretesszük hűlni.

A leveles lapot a hosszabbik oldalánál fogva, két centiméteres csíkokra vágjuk, majd roló formákra tekerjük őket! Alul kezdjük egy ráhajtással, hogy legyen alja is a tölcsérnek, ne hagyjunk lyukat! A tekerés során pedig arra ügyeljünk, hogy picit legyen fedésben a tészta.

A rolókat megkenjük lazán felvert tojással, majd a cukros keverékben meghempergetjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rolókat, majd kétszáz fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül húsz perc alatt megsütjük őket. Ne legyenek puhák, hanem szépen karamellizálódott, stabil tölcséreket kell kapjunk végredményben.

Hagyjuk őket kihűlni, majd verjük habbá a tejszínt, keverjük krémesre a kihűlt pudingot, amihez forgassuk hozzá a felvert habot.

Töltsük a krémet habzsákba és csillag csővel nyomjuk bele a krémet a tölcsérekbe.

Nemcsak aznap, másnap is tökéletes, a tészta ugyanolyan, egyáltalán nem ázik el!