Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Krémtúrójégkrém

A krémtúrót mindenki szereti, úgyhogy a krémtúrójégkrém is biztos választás. 

Alig pár hozzávalóból egy igazi, könnyű jégkrémet készíthetünk.

 

Bármilyen formában lefagyaszthatjuk, akár egy pohárkában is, nem kell félni, hogy esetleg szétfagy. A kóstolás előtt egy pillanatra mártsuk meleg vízbe a poharat, így könnyen kicsusszan belőle a hideg csemege. 

Készülhet mazsolával, hagyományosan, de valamilyen jóféle lekvárral rétegezve még látványos is lesz.

Készíthetjük nagy formában, akkor fogyasztás előtt szeletelni kell majd, de akár fagylaltkanállal ki is adagolhatjuk gömbökké.

 

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A túrót áttörjük, majd elkeverjük a reszelt citromhéjjal és a porcukorral. Felverjük a tejszínt kemény habbá, és óvatosan a túróhoz forgatjuk.

Az áfonyalekvárt nem keverjük bele, csak egy-egy pöttynyit cseppentünk bele, hogy egyben maradjon.

Pohárba osztjuk  a masszát, majd 3 órára a fagyasztóba tesszük.