Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Málnakrémes réteskosárkák

A desszert mindig az ebéd vagy a vacsora megkoronázása, de mi lenne, ha ez lenne maga a reggeli? Persze nem akármikor, de húsvét vasárnap igazán megengedhetjük magunknak, nem igaz? Egy pohár proseccoval természetesen még fejedelmibb!

 

 

 

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

Készítsük el a tölteléket:

A málnát és a cukrot tegyük egy edénybe, majd kevergetve főzzük 10-15 percig míg egy kicsit besűrűsödik, ekkor keverjük hozzá a zselatint és várjuk meg amíg kihűl. Adjuk hozzá a 10 deka vajat, majd robotgéppel keverjük habosra. Adjuk hozzá a mascarponét, de csak kézi habverővel dolgozva, majd tegyük negyedórára a hűtőbe.

A rétestésztát 20 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.

A sütőt 200 °C-ra melegítsük elő, légkeveréses sütő esetén 190 °C-ra.

A réteslapokat vegyük ki a csomagolásból, helyezzünk 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára, laponként megkenve a maradék, olvasztott vajjal. Ismételjük meg a maradék tésztával. Tésztánként vágjunk hat egyforma négyzetet.

Ezeket a lapokat kissé meggyűrve, rusztikusan helyezzük szilikon muffinformába, jól lenyomkodva az aljukat. Toljuk a sütőbe 8-10 percre, majd vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni.

A málnakrémet osszuk el a kosárkákban. Közben verjük fel a habtejszínt habbá egy kiskanálnyi cukorral, és ezzel díszítsük a kosarakat. Egy órán belül fogyasszuk el.