Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Meggyes-mákos leveles tortakoszorú

A meggy a mákkal mindig is egy különlegesen finom párost alkotott, ha pedig sikerül a tésztát is jól megválasztani hozzájuk, nem is kérdés, elkápráztatunk-e másokat a végeredménnyel. Az már csak hab a tortán, hogy mindez 20 perc alatt és könnyedén megvalósító, még akkor is, ha játszunk kicsit a formákkal és most inkább egy ünnepélyes tortakoszorút készítünk az egyébként egyszerű töltött levelesből.

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 2 db. Dr. Oetker Leveles tészta
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg darált mák
  • 20 dkg befőtt meggy
  • 1 evőkanál porcukor a süti lehintéséhez

Elkészítés:

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, 10-15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kibontás előtt.

A mákot összefőzzük a tejjel, vajjal, cukorral (1-2 perc), aztán a citromhéjat is belekeverjük és amíg hűl, a meggyet kimagozzuk, szűrőben kicsit megnyomkodjuk.

A sütőt előmelegítjük.

A leveles tésztát kitekerjük, lekenjük a mákos töltelékkel, leszórjuk a meggyel, nem túl szorosan feltekerjük, aztán félkörben behajlítjuk.

Sütőpapírral együtt tesszük tepsibe, a két tekercsből egy kört formázunk (ha sok a tészta, és nem férne bele, vágjunk ki egy szakaszt, ez oldalt is megsül, lesz legalább kóstolónk is a felvágás előtt).

A koszorút 5 cm-enként bevágjuk a tészta 3/4 részéig, hogy szeletelve is legyen, de egyben is maradjon a forma.

Kb. 25 perc alatt sül készre, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

A két félkört áttesszük egy kerek tortástálra, itt ismét egymáshoz igazítjuk őket, leszórjuk porcukorral.