Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mogyorós csokigolyók

Ki a csokit szereti, ezt a golyót is szereti. Lehet belőle vendégváró falatka, de akár húsvéti gasztroajándéknak is tökéletes.

Ha szeretnéd idén csokitojás helyett/mellett valami mással is meglepni a locsolókat, a rokonokat, a  barátokat húsvétkor, akkor próbáld ki ezeket a mogyorós csokigolyókat.

Elrontani szinte lehetetlen! Arra kell csak vigyázni, hogy teljesen kihűljön a massza, mert csak úgy tudunk majd belőle szép gombócokat formázni. Készülhet tejcsokoládéból, vagy akár fehér csokoládéból is, ízesíthetjük őrölt gyömbérrel, fahéjjal, reszelt citrom- vagy narancshéjjal. 

Mi most tortadarában és apróra vágott natúr mogyoróban forgattuk meg a kész gombócokat, de ugyanígy használhatunk akár kókuszreszeléket, akár színes szórócukrot is. Különleges és izgalmas az a gombóc, amit felaprított sós mogyoróban forgatunk meg. 

A kész gombócokat hűtőben kell tartani. Bonbonosdobozban, szép celofántasakba csomagolva kedves – és nagyon finom –ajándék lesz húsvétkor.

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín (nem felverve)
  • 6 dkg apróra vágott mogyoró

A bevonáshoz

Elkészítés

A habtejszínt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt étcsokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Ha teljesen elolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk az apróra vágott mogyorót, és összekeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.

Ha megdermedt, kis gombócokat formázunk a masszából – ragadós lesz, érdemes gyors mozdulatokkal dolgozni –, és megforgatjuk a tortadarában vagy a felaprított mogyoróban.