Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Olcsó sajttorta eperrel

Mi legyen a desszert a húsvéti családi ebéd végén? Legyen egy csodaszép torta sok-sok eperrel!

Mindenkinek megvan a maga kedvence: van, aki a piskótás sütiket szereti a legjobban, mások a krémes-habos édességeket, és vannak, akik a modern sajttortákat imádják. Most az utóbbi tábor kedvében járva egy egyszerű  alapanyagokból elkészíthető olcsóbb verziót hoztunk, ami akár a húsvéti ünnepi asztal dísze is lehet. 

Fontos, hogy ha megsült a torta, mindenképpen várjuk meg, míg teljesen kihűl, és a gyümölcsöt csak közvetlenül tálalás előtt tegyük a tetejére.

Eper helyett díszíthetjük meggyel, barackkal, málnával vagy áfonyával, de kínálhatunk mellé lekvárt, vagy akár csokoládészószt is. 

 

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez

  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg búzaliszt

A tálaláshoz

  • 20 dkg friss eper

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a keksszel. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, az aljára sütőpapírt helyezünk, és a vajas-kekszes keveréket elegyengetjük benne. 

A tejet, a tejfölt, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és alaposan összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krémet az előkészített kekszalapra öntjük, és kb. 50 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára, vagy akár egy éjszakára. Friss eperrel tálaljuk.