Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Répatortatekercs

A répatorta tésztája nagyon jó tekercsként elkészítve, ugyanis a répától szaftos marad, nem szárad ki, nem törik. A gyerekek egyik kedvence lett az utóbbi időben, különösen ha csokoládékrémmel készítem. 

Nagyon mutatós desszert, és ha van otthon olyan szilikonformánk, amit kifejezetten tekercsek készítésére árulnak, akkor egyszerűen elronthatatlan. Olyan egyszerű, hogy egy tízéves gyerek is elkészítheti egyedül, de jobb móka közösen sütni!

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

egy rúdhoz

  • 3 tojás
  • 2/3 csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 2 teáskanál fahéj
  • 3/4 csésze liszt
  • 2 csésze reszelt sárgarépa (kb. 2 közepes sárgarépa)

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A 30x38 centis tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta összes hozzávalóját összekeverjük egy mély tálban, majd egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és lesimítjuk a tetejét. 10 perc alatt megsütjük. Miután megsült, kiborítjuk egy rácsra, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.

A krémhez a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Ezt is szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

A hideg tejszínt félig felverjük a cukorral, majd beletesszük a habfixálót, és tovább verjük, amíg kemény hab nem lesz belőle. Hozzáadjuk a csokoládét is, és ezzel már csak a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze.

A krémet elsimítjuk a tésztán, majd feltekerjük. Mielőtt felvágnánk, 4 órára a hűtőbe tesszük.