Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Rumos kocka

Aki a receptet olvasva arra tippel, hogy ez egy brownie, az bizony nem téved. 

De valamiért rummal nem szokták keverni a brownie-tésztát, pedig nagyon finom lesz a végeredmény, úgyhogy érdemes kipróbálni!

Ha rum kerül bele, akkor mazsolának is lennie kell benne, ez a kettő kéz a kézben jár egymással.

A brownie-nál csak arra kell figyelni, hogy nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad. 180 fokon mindössze 20-25 percig sül. Akkor jó, ha a tetején már érezhető egy vékony réteg, ami elkezdett berepedezni, de óvatosan megnyomkodva még puha alatta. Tovább sütni nem szabad! 

 

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 22,5 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 6 dkg kakaópor
  • 5 egész, nagy méretű tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 ek Dr. Oetker Aroma rum
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés

A vajat a feldarabolt étcsokival együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a kakaóport, és félretesszük hűlni.

Az egész tojásokat a cukorral kb. 5 perc alatt habosra keverjük. Lassan a vajas csokit is hozzáadjuk, majd a lisztet, végül a mazsolát és a rumaromát. Összeforgatjuk, és már kész is.

20×30 centi méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.