Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Spenótos rétes háromszögek fetás mártogatóval

Nagyon hálás vendégváró a rétestésztából sütött apró háromszög, mert tulajdonképpen mindennel tölthető, amit éppen otthon találunk, és ha a tölteléket túl egyszerűnek gondoljuk, akkor a mártogatóst kicsit jobban cifrázhatjuk. Most a spenót a töltelék alapja, de medvehagymával, vagy újhagymával is elkészíthető ugyanez.


 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Réteslap
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg friss spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • ½ kk frissen reszelt szerecsendió
  • 5 dkg dió, durvára vágva
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg fetasajt

A rétestésztát 20 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.

A sütőt 200 °C-ra melegítsük elő, légkeveréses sütő esetén 190 °C-ra.

 

Készítsük el a tölteléket:

A vajat olvasszuk meg, a felét öntsük egy kis tálkába, ezt fogjuk a réteslapok lekenéséhez használni.

A megmosott, kicsit vizesen hagyott spenótot dobjuk a vajra, fedjük le, és öt perc alatt pároljuk meg.

Adjuk hozzá a fokhagymát, a tejszínt, a fűszereket és a diót. Főzzük három percig.

 

A réteslapokat vegyük ki a csomagolásból, helyezzünk 2 réteslapot egy tiszta konyharuhára.

 

A tésztáról eltávolított sütőpapírt helyezzük a sütőtepsibe.

 

A lapokat vékonyan kenjünk meg a vajjal, majd vágjuk hosszában öt egyforma csíkra a tésztát.

 

A töltelékből tegyünk a tészta végére 2 evőkanálnyit, majd háromszög alakban kezdjük el hajtogatni, egészen addig, amíg a tészta el nem fogy, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

 

A háromszögek tetejét szintén kenjük meg vajjal.

 

Azonnal tegyük az előmelegített sütőbe és 15 perc alatt süssük készre.

 

Közben a tejfölt keverjük el a sajttal, és kis tálkában kínáljuk a tészta mellé.