Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szezámmagos-olívás rúd

Nagyon gyors, és nagyon finom borkorcsolya, de egy bekuckózós filmnézéshez is jó választás ez a fűszeres, pizzatésztából készült ropi.

Érdemes úgy készíteni, hogy a tészta egyik felét máshogy fűszerezzük, majd összekeverve tálalni.

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Pizza tészta
  • 6 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 egész tojás
  • 4 ek szezámmag
  • 1 kk szárított oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk csilipehely
  • nagyszemű tengeri só

A pizzatésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütési módban.

 

Az olívaolajat és a tojás villával elkeverjük, majd megkenjük vele a tészta egyik felét.

 

A maradék tojásba belereszeljük a fokhagymát, és lekenjük vele a tészta másik felét.

 

A sima részt megszórjuk szezámmaggal és oregánóval, a másik oldalt meghintjük a csilivel, végül az egészet megsózzuk.

 

A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát egyben, majd pizzaszeletelővel 3 mm-es csíkokra vágjuk.

 

Kissé széthúzkodjuk a tésztát, hogy ne süljenek egybe a ropik, majd 8-9 perc alatt megsütjük.