Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Zöldcitromos-mákos krémmel töltött rétesfalatok

Az első tavaszi kertipartik desszert sztárja lehet ez a kis falatka, amit nagyon könnyű elkészíteni, bár egy picit időigényes. Minél apróbb falatkákat készítünk, annál elegánsabb lesz az asztalon. Akkor a legjobb, ha pont akkora, mint egy falatka.

A kellemes savanykás zöldcitromos íz pedig igazi tavaszi desszerté teszi ezt a fogást.

 

 

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

 

A rétestésztát 20 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.

 

A sütőt 200 °C-ra melegítsük elő, légkeveréses sütő esetén 190 °C-ra.

 

Készítsük el a krémet: 

A vajat olvasszuk meg, 50 grammot öntsük rozsdamentes tálba, a többit fogjuk a réteslapok lekenéséhez használni.

A krémet gőz fölött kell készíteni, lassan, nehogy a tojás összeugorjon, és rántotta legyen belőle.

Forraljunk fel egy edényben egy kevés vizet, majd állítsuk a gőz fölé a rozsdamentes edényt a vajjal.

Üssük bele a tojásokat, majd kézi habverő segítségével keverjük habosra a cukorral.

Adjuk hozzá a lime-levet és a héjat, majd kevergessük addig, amíg puding állagúra sűrűsödik.

Ha elkészült, tegyük bele a mákot, hagyjuk kissé lehűlni, és töltsük habzsákba.

 

A réteslapokat vegyük ki a csomagolásból, helyezzünk 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára.

 

A lapokat vékonyan kenjünk meg a vajjal, és fektessük egymásra, majd a maradékkal is ismételjük meg ugyanezt.

 

Vágjuk összesen 24 egyforma négyzetté.

 

A mini muffinformát vajazzuk ki, és mindegyik mélyedésébe nyomjunk bele egy-egy tésztanégyzetet, a sarkait pedig szépen igazítsuk el.

 

A habzsák segítségével nyomjuk bele a zöldcitromos krémet, majd süssük 15 percig.

 

Amikor kihűlt, díszítsük tejszínhabbal.