Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Húsvéti finomságok

A mille-feuille egy elegáns, többrétegű krémes, ami rengetegféleképpen variálható. Nem muszáj a hagyományos vaníliás változatnál maradni: könnyű csokikrémmel is megtölthetjük a ropogós lapokat. Ha pedig valami különlegesre vágyunk, játsszunk a fűszerezéssel! A tejcsokoládéhoz remekül passzol a fahéj, mélyebbé, karakteressé teszi az ízeket. Ne spóroljunk vele!

A pastel de Belém a portugálok ikonikus sült vaníliakrémes kosárkája. Lisszabon Belém negyedében készítik változatlan receptúrával 1837 óta: a kolostor bezárások miatt új megélhetést kereső egyik Jeromos-rendi szerzetes ekkor rukkolt elő a süti árusítás ötletével. Ma már az egész országban kapható, de csak az eredeti viselheti ezt a nevet, mindenütt máshol pastel de nata néven szerepel.

Nem véletlenül lett a süti ennyire népszerű: a lágy vaníliakrém és a roppanós tésztakosár együttese garantálja, hogy egy darabnál nem fogunk megállni.

Szerencsére nem kell Portugáliáig zarándokolnunk, hogy megkóstolhassuk: otthon is villámgyorsan elkészíthető kész leveles tésztából.

 

A meggy a mákkal mindig is egy különlegesen finom párost alkotott, ha pedig sikerül a tésztát is jól megválasztani hozzájuk, nem is kérdés, elkápráztatunk-e másokat a végeredménnyel. Az már csak hab a tortán, hogy mindez 20 perc alatt és könnyedén megvalósító, még akkor is, ha játszunk kicsit a formákkal és most inkább egy ünnepélyes tortakoszorút készítünk az egyébként egyszerű töltött levelesből.

Epres krémes

Epres krémes

Nem tudom, létezik-e habosabb, krémesebb krémes a klasszikus krémesnél, de ez az epres talán mégis az. A vaníliakrémet tejszínhab „lazítja”, és sok édes eper teszi igazán nyáriasan könnyeddé.

Tovább a cikkhez
Eper-vanília fagyi

Eper-vanília fagyi

Sokan gondolkodnak rajta, hogy érdemes-e fagylaltgépet vásárolniuk. 
Szerintem mindenképp. Egyszerre 7-8 deci fagyi készülhet a gépben, ami elég nagy mennyiség, és olyat készíthetünk, amilyet csak akarunk.

Tovább a cikkhez
Epres piskótatekercs

Epres piskótatekercs

Nem telhet el hétvége epres süti nélkül ebben az időszakban. Az eper az egyik olyan gyümölcs, amit mindenki imád, különösen a gyerekek. Nem kell könyörögni nekik, hogy egyenek belőle egy kicsit, jöhet akár reggelire, akár vacsorára.

Tovább a cikkhez
Gyors tejszínes epertorta

Gyors tejszínes epertorta

Torta 40 perc alatt? Ilyen is létezik, csak egy picit előre kell gondolkodni, hogy minden legyen otthon hozzá. Nevezhetjük titokban mille feuille-nek is, hiszen van benne vaníliakrém és levelestészta-réteg is.

Tovább a cikkhez
Rumos kocka

Rumos kocka

Aki a receptet olvasva arra tippel, hogy ez egy brownie, az bizony nem téved. 

De valamiért rummal nem szokták keverni a brownie-tésztát, pedig nagyon finom lesz a végeredmény, úgyhogy érdemes kipróbálni!

Tovább a cikkhez
Erdei gyümölcsös trifle

Erdei gyümölcsös trifle

Ha a befektetett munka és a fogyasztás élvezetének arányát vizsgálnánk, akkor alighanem nagyon magas értéket kapnánk. Ilyen kevés munkával ilyen nagy sikert elérni ugyanis szinte lehetetlen.

Tovább a cikkhez